Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جايزه نوبل فيزيک 2017 به طور مشترک به راينر ويس،بري سي بريش و کيپ اس تورن اعطا شد. اين سه دانشمند نوبل فيزيک امسال را به دليل تلاش‌هاي خود در زمينه آشکارساز لايگو(LIGO)و مشاهده امواج گرانشي دريافت کردند.
به گزارش ايسنا و به نقل از "نوبل‌پرايز"، در فيزيک، موج گرانشي موجي است که توسط ميدان گرانشي توليد مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود اين نوع از امواج توسط آلبرت اينشتين در سال 1916 از طريق نظريه نسبيت عام به طور نظري پيش‌بيني شد و 100 سال بعد، در سال 2015 و 2016 به کمک تأسيسات لايگو به طور تجربي مشاهده گرديد. اين امواج براي اولين بار در سپتامبر سال 2015 توسط سيستم‌هاي رصدخانه امواج گرانشي مشاهده شد. موج گرانشي به طور نظري انرژي تابش گرانشي را منتقل مي‌کند. منابع موج‌هاي گرانشي قابل آشکارسازي شامل سيستم‌هاي ستاره دوتايي است که يکي از اعضاي آن کوتوله سفيد، ستاره نوتروني يا سياه‌چاله باشد.
مشاهده چنين امواج گرانشي، پيش بيني قرن بيستم آلبرت انيشتين را به نمايش گذاشت و راهي جديد را براي اکتشافات فضايي باز کرد و امروز، سه نفر از افرادي که در رسيدن به اين کشف مهم نقش رهبر و پيشرو را داشتند،جايزه نوبل فيزيک را دريافت کردند.
نيمي از جايزه 1.1 ميليون دلاري نوبل فيزيک امسال به "راينر ويس" و نيم ديگر به طور مشترک به "بري سي بريش" و "کيپ اس تورن" تعلق گرفته است.
کيپ تورن 77 ساله از موسسه فناوري کاليفرنيا(Caltech) يکي از محققاني است که سايت "نوبل پرايز" سراغش رفته و مصاحبه اي را با وي ترتيب داده که در ادامه بخش‌هايي از آن را مي‌خوانيد.
نوبل پرايز: شايد اينشتين خودش تصور نمي‌کرد که روزي امواج گرانشي کشف شوند اما به نظر مي‌رسد شما همواره به اين موضوع اعتقاد داشته‌ايد، درست است؟
کيپ تورن: درست است اما به هر حال من از اينشتين جوان‌تر هستم و به علاوه در دوره‌اي زندگي مي‌کنم که ليزر، کامپيوترهاي قدرتمند و بسياري از تجهيزات روز دنيا سبب شده است که فهم ما از منابع امواج گرانشي بسيار بيشتر باشد. ستاره‌هاي نوتروني و سياه‌چاله‌ها که يکي از منابع اصلي اين امواج هستند در زمان اينيشتين به اندازه امروز شناخته نشده بودند و به همين دليل وي در مقاله خود ابراز ترديد کرده بود که روزي اين امواج شناسايي شوند.
نوبل پرايز: و اين امواج پنجره‌اي جديد رو به جهان باز مي‌کنند و حال که ما اين امواج را داريم چه چيز جديدي رامي‌توانيم ببينيم؟
کيپ تورن: من معتقدم در طي دهه‌هاي آينده ما مي‌توانيم موارد زيادي را ببينيم. همانطور که نجوم مدرن بوسيله گاليله آغاز شد امواج گرانشي نيز براي ما حکم تلسکوپ گاليله را دارد. ما با استفاده از اين امواج مي‌توانيم به اطلاعات زيادي در رابطه با جهان هستي دست پيدا کنيم. برخوردهاي سياه‌چاله‌ها، برخوردهاي ستاره‌هاي نوتروني و اثرات آنها و همچنين کشيده شدن يک ستاره نوتروني به داخل يک سياه‌چاله از جمله مواردي هستند که بوسيله اين امواج قابل شناسايي هستند. اين امواج به ما کمک مي‌کنند وضعيت جهان را در روزهاي ابتدايي شکل‌گيري هستي مشاهده کنيم و اطلاعات بسيار ارزشمندي در رابطه با تپ‌اخترها و همچنين ستاره‌هاي نوتروني چرخان بدست آوريم. شگفتي‌هاي زيادي منتظر ما هستند که همينطور که زمان جلو مي‌رود با آنها مواجه خواهيم شد.
نوبل پرايز: صحبت از شگفتي شد، زماني که شما خبر برنده شدن نوبل را شنيديد چه حسي داشتيد؟
کيپ تورن: به نظرم کشف امواج گرانشي به قدري ارزشمند هست که بتوان انتظار جايزه نوبل را از آن داشت. من اميدوار بودم اين جايزه به تيم LIGO-Virgo داده شود که کاشف اين پديده بودند و يا به تيم لايگو اهدا شود که اين ابزار حيرت‌انگيز را براي شناسايي امواج گرانشي طراحي کردند نه صرفا به تيم سه نفره ما. ما در دوره‌اي زندگي مي‌کنيم که کشف‌هاي عظيم صرفا به خاطر همکاري‌هاي بزرگي هستند که حاصل تلاش چندين نفر است و من اميدوارم که کميته نوبل در آينده راهي براي اين موضوع بيابد که تمام کساني که در تحقيقات اين چنيني حضور دارند بتوانند از اين جايزه استفاده کنند.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۸۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • معلّمان، قافله‌سالاران کاروان روشنگری
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • یک جایزه جدید در انتظار لژیونر استقلالی
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • شکایت ستاره بارسا به بازیکنان: انتظارش را نداشتم!
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • بارش‌های بهاری میهمان استان قزوین 
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم