Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@21:03:38 GMT

دلار‌های نفتی، کلید اسرار بیانیه شرم آور ترامپ

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۴۷۹۲۱

دلار‌های نفتی، کلید اسرار بیانیه شرم آور ترامپ

خبرگزاری ایرنا: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا پس از مدت‌ها تعلل عامدانه درباره قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی، سرانجام در بیانیه مضحکی به این جنایت واکنش نشان داد. واکنشی که بار دیگر بر ستیز بیمارگونه او با ایران صحه گذاشت.
ترامپ در بیانیه خود با قیاسی عجیب میان ایران و عربستان، به گونه‌ای نتیجه گیری کرده که گویی قتل خاشقجی، بمباران یمن و دیگر جنایات سعودی‌ها کار ایران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیاسی که وزیر امور خارجه ایران را از آن خنده آمد و محمد جواد ظریف در توییتی نوشت: ترامپ به شکلی عجیب و غریب بند اول بیانیه شرم آور خود درباره جنایات سعودی‌ها را به متهم کردن ایران به هرگونه شرارتی که به فکرش می‌رسد، اختصاص می‌دهد. چه بسا مسئول آتش سوزی (جنگل) کالیفرنیا هم ما باشیم، چون کمک نکردیم جنگل‌ها را با چنگک تمیز کنند، آنگونه که فنلاندی‌ها ها این کار را می‌کنند؟


بیانیه ترامپ در حالی ایران را هدف حمله قرار داد که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا از یک سو بر نقش مستقیم محمدبن سلمان ولیعهد سعودی در قتل خاشقجی تاکید دارند و از دیگر سو رسانه‌های غرب هر روز تصاویر زنان و کودکان بی دفاع یمنی را زیر بمباران عربستان مخابره و منتشر می‌کنند.


حمایت بی دریغ مدعی حقوق بشر از جنایتگری بن سلمان

همزمان با ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه، بسیاری از رسانه‌های خبری از کشته شدن این روزنامه نگار به دستور مستقیم بن سلمان خبر دادند. خبری که روز‌های گذشته هم از سوی سرویس اطلاعات و امنیت آمریکا مورد تایید قرار گرفت. پس از این تایید، افکار عمومی جهان منتظر اظهارنظر رسمی دولت و رییس جمهور آمریکا بودند. اظهارنظری که انجام شد و بر بهت جهانی و منطقه‌ای در این زمینه افزود. با بررسی سطور بیانیه ترامپ می‌توان دلیل حمایت‌های بی دریغ آمریکای مدعی حقوق بشر از جنایت کاری، چون بن سلمان را دریافت.


اگر تا پیش از این موضوع فروش سلاح به عربستان در نهان تطهیر کننده هر جنایت سعودی بود، این بار ترامپ در بیانیه خود بر آن آشکارا تاکید کرد و گفت که قرارداد‌های تجاری خود با عربستان را قربانی هیچ اصول انسان دوستانه‌ای نخواهد کرد. ترامپ همچنان ترجیح می‌دهد یک متحد پولدار هرچند جنایتکار در منطقه خاورمیانه داشته باشد و کیست که نداند برای تک تک کلمات و جملات بیانیه خود میلیون‌ها دلار از دولت سعودی دریافت کرده است.


شاید از منظر نفع و ضرر بین المللی و دکترین ماکیاول محور آمریکا بتوان به ترامپ در حمایت از بن سلمان «بای نحو کان» حق داد. چهارصدمیلیون دلار در اقتصاد آمریکا رقم کمی نیست که تاجری مانند ترامپ بتواند از آن چشم بپوشد. آنچه، اما وجدان جهانی را پس از فرونشست موج رسانه‌ای آزار می‌دهد، معیار‌های مضحک و دوگانه آمریکا در امر حقوق بشر است.


جنایتگری ولیعهد سعودی و حمله عجیب ترامپ به ایران


همانگونه که اشاره شد می‌توان با توجه به نوع رابطه سودرسان سعودی‌ها به آمریکا سخنان ترامپ را درک کرد و چشم پوشی او از خطا‌های ریز و درشت ولیعهد جوان را فهمید، اما فرافکنی مضحک مسوولیت این چشم پوشی به سمت ایران چندان عقلایی به نظر نمی‌رسد. هرچند تاریخچه دشمنی آمریکا با ایران آن را هم موجه و قابل درک می‌کند.
در سطرسطر بیانیه ترامپ نام ایران بار‌ها تکرار شده است، حتی بیشتر از نام خاشقجی. این که در قتل روزنامه نگار عربستانی، ایران چه نقشی داشته است و چرا باید در بیانیه مختص این رویداد تلخ، بار‌ها نام ایران تکرار شود همچنان علامت سوال بزرگی است. ترامپ کشوری را خطرناک توصیف کرده و ملتی را تروریست نامیده است که براساس آمار‌های اعلامی آمریکا، وهابی‌های سعودی بیشترین عملیات‌های انتحاری و تروریستی را در جهان انجام داده اند و بیشترین حجم کمک‌های مالی به گروه‌های تروریستی مانند داعش و طالبان از سوی شیخ‌های عربستان و دولت این کشور انجام شده است.


به گزارش ایرنا، ترامپ در حالی ایران را تروریست می‌نامد که بزرگترین زرادخانه هسته‌ای خاورمیانه نه در ایران که در سرزمین‌های اشغال شده فلسطین و در اختیار رژیمی است که به صورت دولتی و سیستماتیک ترور انجام می‌دهد. بزرگترین خریدار اسلحه از آمریکا هم نه ایران بلکه عربستان است.


ایران کشوری است که هشت سال در خاورمیانه با تروریستی، چون صدام حسین و حامیانش جنگید و در سال‌های اخیر هم با تروریست‌های داعش مقابله می‌کند، نکته‌ای که ترامپ و دیگر دولتمردان آمریکا از کنار آن به راحتی عبور می‌کنند.
وجهه آمریکا قربانی دلار‌های نفتی


نوع واکنش رییس جمهوری آمریکا به جنایت فجیع شاهزاده سعودی در قتل روزنامه نگار عربستانی، نشان می‌دهد که اگر تاکنون جهان از معیار‌های دوگانه آمریکا در برخورد با جنایات حیران بود، این روز‌ها نابودی این معیار‌های دوگانه اسباب مزاح جهانی شده است.

ترامپ ظاهرسازی‌های پیشین آمریکا درباره تضاد منافع با شعار‌های حقوق بشری را کنار گذاشته و با صراحت می‌گوید پول خون خاشقجی را دریافت کرده و نمی‌تواند از این دلار‌ها به راحتی عبور کند. برنامه ریزی ترامپ برای کاخ سفید هرچه باشد با اسلاف او متفاوت و حتی گاهی متضاد است و باید منتظر ماند و دید تاجر مسلکی ترامپ تا کجا و تا چه زمانی می‌تواند هویت آمریکا در جهان را با ابهامات اساسی و تناقض‌های بنیادین مواجه کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: دلار های نفتی ترامپ جنایتکاران سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۷۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت، اگر ریاض و تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط موافقت نکنند، دولت بایدن با عربستان سعودی موافقت‌نامه دفاعی امضا نخواهد کرد و تاکید کرد: «شما نمی‌توانید یک بخش را از بقیه جدا کنید.»

به گزارش ایسنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا شنبه در مصاحبه‌ای با روزنامه «فایننشال تایمز» پیشنهادات اخیر مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و پادشاهی آل سعود مورد بررسی قرار می‌گیرد، رد کرد.

دولت بایدن برای تشویق ریاض به رسمی کردن روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از طرح‌هایی برای «تضمین صلح پایدار در خاورمیانه»، توافق سه‌جانبه‌ای را به‌ویژه بعد از هفتم اکتبر که عملیات صهیونیست‌ها علیه غزه به راه افتاد و برای هفت ماه است که ادامه دارد، تحت فشار قرار داده است.

ایالات متحده امیدوار است که از چشم‌انداز روابط با آل سعود و عادی‌سازی روابط دیگر کشورهای مسلمان، برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی برای موافقت با امتیازات قابل توجه به فلسطینی‌ها استفاده کند. اما بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بارها هرگونه حرکت به سوی راه‌حل دو دولتی برای درگیری طولانی تل‌آویو و فلسطین را رد کرده است.

سالیوان گفت: «چشم‌انداز یکپارچه تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی بین اسرائیل و عربستان سعودی، همراه با گام‌های معنی‌دار از جانب مردم فلسطین است. همه اینها باید با هم جمع شوند... شما نمی‌توانید یک قطعه را از بقیه جدا کنید.»

جیک سالیوان گفت جو بایدن قصد دارد به طور علنی «مسیر به سمت منطقه‌ای آرام‌تر را شرح دهد.»

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: «انتظار دارم در ماه‌های آینده از رئیس‌جمهور بایدن و دیگران، بیشتر در مورد مسیری که ما معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه صلح‌آمیزتری ایجاد کند، بشنوید.»

او افزود: «تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که روی آنچه را که فکر می‌کنیم معقول است، کار کنیم و تلاش کنیم تا هر چه بیشتر کشورهای منطقه را با آن همراهی کنیم و سپس آن را ارائه کنیم و در نهایت این به عهده رهبری اسرائیل و مردم اسرائیل است که تصمیم بگیرند که آیا این راهی است که آنها می‌خواهند طی کنند یا خیر.»

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ «برای تامین صلح در منطقه» ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید «گام‌های برگشت‌ناپذیر» را به سوی تشکیل کشور فلسطین ببیند.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شد که ویلیام برنز، رئیس سیا در قاهره بود، جایی که میانجی‌ها به دنبال متقاعد کردن حماس برای پذیرش پیشنهادی برای توافق هستند که منجر به آتش‌بس و آزادی اسرای صهیونیست می‌شود. میانجی‌ها امیدوارند که برای توقف شش هفته‌ای اولیه در جنگ میانجی‌گری کنند که سپس برای مذاکره در مورد آتش‌بس پایدار مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند