Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@10:29:29 GMT

تغییرات قند، کلید اسرار سرطان تخمدان است

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۱۰۲۳

تغییرات قند، کلید اسرار سرطان تخمدان است

ایسنا/خراسان رضوی توانایی شناسایی قندهای منحصربه‌فردی که سلول‌های سرطان تخمدان را آرایش می‌دهند می‌تواند به پیشگیری از گسترش سرطان و بهبود گزینه‌های درمانی برای زنان کمک کند.

به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمند محقق، دکتر آرون اورست-داس از موسسه گلیکومیک دانشگاه گریفیث استرالیا، آبشار متاستاتیک سلول‌های سرطان تخمدان را بررسی کرد؛ این آبشار یکی از دلایل اصلی نرخ بالای مرگ‌ومیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر اورست داس گفت: طی این آبشار متاستاتیک، سلول‌های تومور دچار تغییراتی در وضعیت و رفتار خود می‌شوند، پدیده‌ای که به آن پلاستیسیته سلولی گفته می‌شود.

ما قندهای منحصربه‌فردی را در سطح سلول به‌نام گلیکولیپیدها شناسایی کردیم که در گسترش سرطان تخمدان نقش دارند همچنین از یک شیوه تصویربرداری جدید و پیشرفته موجود در مؤسسه گلیکومیک برای بررسی مسیرهای علامت‌دهی که این پلاستیسیته را ارتقاء می‌دهند، به امید ایجاد فرصت‌های بالقوه برای درمان سرطان تخمدان متاستاتیک استفاده کردیم و دریافتیم که این مولکول‌های قند ممکن است اهداف درمانی قوی در مبارزه با گسترش سرطان تخمدان باشند.

پروفسور مارک فون ایتستاین، مدیر مؤسسه گلیکومیک و یکی از محققان این تحقیق خاطرنشان کرد: این یافته‌ها نشان‌دهنده پیشرفتی مهم است زیرا به پیشبرد درک ما از پیشرفت سرطان تخمدان و شناسایی اهداف جدید برای کشف دارو کمک می‌کند.

ایتستاین بیان کرد: ما به‌تازگی مرکز بین‌المللی بنیاد تحقیقات سرطان استرالیا برای گلیکومیک‌های سرطان را در این مؤسسه تأسیس کرده‌ایم و این تحقیق پیشرفت‌هایی را نشان می‌دهد که می‌توان برای پیشبرد دانش ما در زمینه پیشرفت سرطان انجام داد.

شناسایی تغییرات کربوهیدرات در سلول‌های سرطانی تخمدان فرصت واقعی را برای شناسایی اهداف کشف داروی هنوز کشف نشده فراهم می‌کند.

وی افزود: این مرکز بین‌المللی تازه تأسیس در جهان منحصربه‌فرد است و محققان و همکاران ما را قادر می‌سازد تا برخی از پیشرفته‌ترین تجزیه و تحلیل‌های سرطان را انجام دهند که می‌توان با سایر داده‌های به دست آمده از روش‌های دیگر، برای مثال، مطالعات ژنومیک ادغام کرد. ادغام داده‌های ما با سایر مطالعات تحقیقاتی بسیار مهم است زیرا در واقع تصویر کامل‌تری از آنچه در این سرطان‌ها روی می‌دهد ارائه می‌کند.

این رویکرد کل‌نگر چشم‌اندازی دارد که راه‌های جدید بیشتری را برای کشف و توسعه تشخیص‌های شناسایی اولیه جدید و درمان‌های هدفمند باز کند.

سرطان تخمدان کشنده‌ترین سرطان بدخیم زنان در سراسر جهان است که هر ساله حدود ۱۴۰۰ مورد جدید در استرالیا تشخیص داده می‌شود.

محققان نتایج این تحقیق در مجله Cell Reports منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سرطان تخمدان قند سرطان تخمدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی

 محققان با بررسی خصوصیات یک پروتئین خاص موجود در خون به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های ناشی از ضربات مغزی از طریق مسدود کردن این پروتئین دست یافتند.

به گزارش ایرنا از تارنمای «مدیکال اکسپرس»، برای بسیاری از بیماران که هر ساله از جراحت مغزی تروماتیک (ضربه‌ای) جان به در می‌برند، نتایج درمانی تفاوت زیادی با هم دارند. این جراحت‌ها نه تنها می‌تواند منجر به از دست دادن هماهنگی، افسردگی، تحریک‌پذیری (impulsivity) و دشواری در تمرکز شود بلکه همچنین ریسک بروز زوال عقل در آینده را نیز افزایش می‌دهد.

فقدان درمان‌های مناسب برای چنین مشکلات گسترده‌ای موجب شد که یک تیم از دانشمندان در «موسسه گلادستون» در آمریکا ضمن تحقیقاتی کشف کنند که جراحت‌های ضربه‌ای مغز چگونه در سطح مولکولی موجب تخریب عصبی (neurodegeneration)‌ می‌شوند. آنها همچنین این مساله را بررسی کردند که برای جلوگیری از آسیب‌های بلندمدت چگونه باید آن فرایند را هدف قرار داد.

دکتر «جائه کیو ریو» از مدیران برنامه علمی در آزمایشگاه دکتر «کاترینا عکاس‌اوغلو» در موسسه گلادستون در این زمینه گفت: ما بر آن شدیم که به این سوال بنیادین بپردازیم که در مغز پس از ضربه دقیقا چه اتفاقی روی‌ می‌دهد که موجب فرایند آسیب و تخریب نورون‌ها میشود.

بسیاری از جراحت‌های ناشی از ضربه مغزی بر اثر سقوط، تصادف رانندگی یا حملات خشونت‌آمیز روی می‌دهد اما بسیاری از آنها نیز در جریان سوانح ورزشی یا عملیات نظامی مانند انفجارها روی می‌دهد. در هر مورد، نیروی خارجی به اندازه کافی قدرت دارد که موجب تکان خوردن مغز در داخل جمجمه می شود و در نتیجه مانع بین مغز و خون شکسته شده و خون وارد می شود.

ریو گفت: ما می‌دانستیم که یک پروتئین خاص خون به نام «فیبرین» پس از جراحت ضربه مغزی در داخل مغز وجود دارد اما تاکنون نمی‌دانستیم که این پروتئین در آسیب مغزی پس از ضربه نقش سببی (causative ) دارد.

در بیماری‌هایی مانند آلزایمر و «ام اس» نشت غیرطبیعی خون در داخل مانع خون-مغز موجب می شود که فیبرین وارد بخش های مسئول عملکردهای شناختی و حرکتی در مغز شود که این منجر به زوال و تخریب عصبی میشود. اما در این مورد، خود جراحت ضربه مغزی موجب نشت خون به درون مغز می شود.

این مطالعه جدید برای اولین بار نشان داد که فیبرین موجب می شود سلول های ایمنی خوب به سلول های بد تبدیل شوند و این مساله موجب التهابات خطرناک و آزاد شدن مواد سمی کشنده عصب‌ها (نورون ها) می شود.

تیم تحقیقاتی گلادستون از فناوری تصویربرداری پیشرفته برای مطالعه مغز موش ها و همچنین مغز افراد دچار شده به آسیب‌های ضربه مغزی استفاده کرد. در هر دو مورد موش و انسان، فیبرین به همراه سلول های ایمنی فعال شده حضور داشت.

به گفته ریو، در این تحقیق مشخص شد که فیبرین این سلول های ایمنی را فعال می کند. ما درک کردیم که اگر بتوانیم فیبرین را مسدود کنیم، می‌توانیم از ایجاد این تاثیرات سمی جلوگیری کنیم، اما این کار باید به شکلی دقیق انجام شود. این محققان از ابزارهای ژنتیکی با یک جهش خاص در فیبرین استفاده کردند که می تواند مانع از فعال سازی سلول های ایمنی توسط فیبرین شود بدون اینکه بر توانایی مفید این پروتئین برای لخته کردن خون تاثیر بگذارد.

«لنارت موکی» مدیر موسسه بیماری‌های عصبی گلادستون در این خصوص توضیح داد: این مطالعه یک راهبرد بالقوه جدید برای از بین بردن تاثیرات مخرب آسیب‌های مغزی را شناسایی کرده است.

وی افزود: آسیب‌های مغزی می توانند تاثیرات بزرگی بر توانایی‌های شناختی و سلامتی عاطفی و مهارت‌های حرکتی افراد بگذارند. بررسی این مساله این سوال را ایجاد می کند که آیا مسدود کردن تاثیرات بیماری‌زای فیبرین می‌تواند نتیجه جراحی مغز را بهبود بخشد و ناتوانی و معلولیت افراد را پس از ضربات مغزی کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام